חיסונים

חיסונים

סדרת החיסונים ראשונה ניתנת לגור מגיל חודש וחצי במטרה ליצור אצלו זיכרון כנגד מספר מחלות. חיסוני הדחף השנתיים מטרתם לשמר את הזיכרון החיסוני כנגד אותן מחלות שברצוננו למנוע.

אנחנו מנצלים את מעמד החיסון השנתי לתשאול שלכם הבעלים, ולבדיקה פיזיקלית מלאה של החיה, במטרה לנטר את המצב הבריאותי של בעל החיים באופן שגרתי, לזהות מצבים חריגים בשלבים מוקדמים, ולהיות מסוגלים להגיב לכל שינוי במצב החיה בזמן וביעילות.

חיסונים לבעלי חיים

גורי כלבים מקבלים 3 עד 4 חיסונים הנקראים חיסון משושה, מגיל חודש וחצי, ובהפרשים של 3 שבועות עד חודש זה מזה. בגיל 3 חודשים, על פי חוק, מקבל הגור את חיסון הכלבת בפעם הראשונה. לאחר מכן, מקבל הכלב הבוגר לשארית ימיו חיסון כלבת וחיסון משושה אחת לשנה.

חיסון השעלת לכלב אינו חיסון חובה, אך הוא מומלץ ונחוץ, לבטח לפני הכנסת חיית המחמד לפנסיון.

גורי חתולים מקבלים גם הם 3-4 חיסוני מחלות, מגיל חודש וחצי, ובהפרשים של של 3 שבועות זה מזה. החתול הבוגר מקבל פעם בשנה חיסון דחף.

אנו משתמשים בתרכיבים הטובים והיקרים ביותר שנמצאים בארץ בכדי להבטיח את יעילות החיסון.

התקשרו אלינו בכל שאלה: 09-7446606

מידע נוסף בנושא חיסונים וטפילים

שעלת מכלאות

שעלת מכלאות – kennel cough שעלת או בשמה האחר שעלת מכלאות kennel cough היא מחלה הנגרמת ע"י שילוב של חיידק [...]

שאלות ותשובות – חיסונים וטפילים

בכדי לענות על שאלה זו צריך לבדוק מה פרוטוקול החיסונים במרפאה המטפלת של חיית המחמד שלך. כעיקרון, השאיפה שלנו היא לחסן במרווח של 3-4 שבועות בין החיסונים, ולבצע סדרה של 3-4 חיסונים כאלו. הסיבה היא, שאנחנו לא יכולים לדעת בוודאות מתי נעלמים הנוגדנים שעברו לגור מאמו, וכל עוד נוגדני האם נמצאים, הם אלו שתוקפים ומשמידים את האנטיגנים שבחיסון, ולא מאפשרים למערכת החיסון של הגור לפתח הגנות כנגד אותן מחלות. אם נמתין מעבר לתקופה זו, אנו מסתכנים למעשה ומשאירים את חיית המחמד במצב שאין לה הגנה כנגד אותן מחלות. לכן ההמלצה היא לבדוק עם המרפאה המטפלת שלא חולף יותר מחודש מהחיסון הקודם.
שאלה זו חוזרת פעמים רבות, ולצערנו התשובה עליה היא אחת. בלי שנתת לי את הנתון הבא, ההשערה שלי היא שהווטרינר המטפל שלך דרש סירוס מהסיבה שכלבך מעורב בגזע שנכנס לרשימת הכלבים המסוכנים (רוטווילר, סטאף, דוברמן, פיטבול). אנחנו מחוייבים ע"פ חוק לסרס כלבים אלו, כיוון שפעמים רבות כלבים המעורבים בגזעים אלו תקפו אנשים וגרמו לפציעות קשות. אנו מודעים לכך שרבים מהכלבים המעורבים בגזע מסוכן אינם מסוכנים כלל, אך זהו החוק.
כאשר אנו נותנים חיסונים לחיה, אנחנו למעשה מחדירים וירוסים או חיידקים מוחלשים או מומתים לגוף. המטרה היא לחשוף את החיה לאותם אנטיגנים (גורמי המחלה) מלאכותית ובבטחה, כלומר, לאפשר לה לפתח נוגדנים כנגד אותן מחלות בלי לחלות בהן. אם החתול יוצא או לא יוצא מהבית, אין לזה שום חשיבות בהחלטה אם לחסן או לא, כיוון שאנחנו יכולים להביא אליו מהרחוב את כל גורמי המחלות השונים בסוליות הנעליים ובבגדים. יכול להיות מצב, שעד היום היה לחתול 'מזל', והוא לא נחשף למחלות, או לחילופין, הוא נחשף אליהן אך לא פיתח מחלה משמעותית בעקבות החשיפה. ועדיין, ההמלצה שלנו היא לחסן, ולהיות בטוחים שעשינו הכל בכדי להקטין את הסיכון למחלה.
אנחנו אסירי תודה לכם על הטיפול המסור .. זה לא מובן מאליו שסיימנו את סדרת החיסונים אצלכם, ועדיין, בכל פעם שאנחנו עוברים מול המרפאה, פאצ'ולי שלנו מבקש להיכנס פנימה לליטוף!
נטלי גרינברג, הבעלים של פאצ'ולי היורקשייר המהמם
הגענו אליכם לסדרת חיסונים ראשונה כיוון ששמענו שהחיסונים שאתם משתמשים בהם הם מהטובים שיש. אנחנו מודים לכם על הרצינות בה אתם לוקחים את הנושא, וכותבים לכם כדי שתדעו שזה באמת מרגיע לדעת שאנחנו בידיים טובות.
משה סלומון, בוץ'
עבור למעלה